Hilti

Funkcije in možna uporaba

Funkcije
  • Varnejša delovišča - pomaga zmanjšati utrujenost ramen in vratu delavcev pri stropnih delih, saj zmanjšuje fizično obremenitev.
  • Privabljanje in ohranjanje najboljših članov ekipe - gradbeni zunanji skeleti prispevajo k dobremu počutju zaposlenih, saj pomagajo zmanjšati število bolniških odsotnosti zaradi fizično zahtevnega dela.
  • Praktična, uporabniku prijazno oblikovanje - zasnovano tako, da je nošenje, prilagajanje in čiščenje v razmerah na gradbišču kar se da enostavno.
  • EXO-S je primeren za celodnevno uporabo, saj zagotavlja svobodo gibanja in tehta le 2,4 kg ter je eden najlažjih naramnih zunanjih skeletov, ki so trenutno na voljo.
  • Prilagodljiv - za dodatno razbremenitev pri najzahtevnejših stropnih delih je mogoče dodati vratno oporo.
Vrste uporabe
  • Idealen za neprekinjena ali ponavljajoča se stropna dela, z uporabo orodij ali brez njih.
  • Montaža mavčno-kartonskih plošč - pritrditev na strope in stene, lepljenje, obešanje in vijačenje plošče
  • Brušenje površin - zaključna obdelava sten/stropov
  • Stropna napeljava – cevi, šprinklerji, prezračevalni kanali, vodi, kabelske police in kanali

RAZLIČICE IN KOMPLETI PRODUKTA

Tehnični podatki

Dokumenti in video posnetki

Svetovanje in podpora

EXO-S Eksoskelet za delo nad glavo

EXO-S Eksoskelet za delo nad glavo

Delajte pametneje in ne težje s Hilti gradbenim eksoskeletom

Z eksoskeletom za zgornji del telesa EXO-S lahko razbremenite svojo delovno silo ter poskrbite za nemoteno izvajanje projektov in delovišč. Naš pasivni (nemotorizirani) eksoskelet zagotavlja ergonomsko podporo. To pomaga zmanjšati bolečine v vratu in ramenih, ki so posledica ponavljajočih se ali napornih opravil nad glavo, kot so pritrjevanje vodil za suhomontažne plošče, nameščanje cevi ali brušenje in brušenje površin.

Dodatna podpora za naloge na delovnem mestu nad glavo

Dodatna podpora za naloge na delovnem mestu nad glavo

Z našim pasivnim eksoskeletom zmanjšajte obremenitev ramen do 60 %.

Naš EXO-S, ki je bil ustvarjen posebej za gradbeništvo, ne bo oslabil vaših mišic ali vas spremenil v robota, temveč vas bo podprl. Eksoskelet EXO-S lahko zmanjša obremenitev in utrujenost vaših ramen, ki nastaneta pri ponavljajočih se opravilih nad glavo, za do 60 %, odvisno od opravila, ki ga opravljate na gradbišču.

Če ga nosite med delom nad glavo, lahko preprečite obrabo zgornjega dela telesa in tako pripomorete k izboljšanju kakovosti življenja v prihodnosti. Za dodatno razbremenitev pri najzahtevnejših opravilih nad glavo je mogoče dodati tudi opcijsko vratno oporo.

Kako deluje EXO-S

Kako deluje EXO-S

Prenos bremena z zgornjega dela telesa na boke pri opravilih nad glavo

EXO-S uporablja tehnologijo mehanskega vlečenja kabla, ki prenaša težo z ramen na boke, ki so bolje oblikovani za prenašanje teže. Naš eksoskelet zagotavlja dodatno ergonomsko podporo ter povečuje vašo varnost in udobje pri opravilih nad glavo (nad višino ramen), na primer na stenah ali stropih.

Enostavna prilagoditev za vse tipe telesa

Enostavna prilagoditev za vse tipe telesa

Za namestitev eksoskeleta na vsakega člana ekipe ni potrebno nobeno orodje ali ključ.

Ko ste na gradbišču in poskušate pravočasno dokončati projekt, je zadnja stvar, ki jo potrebujete, nekaj, kar vas upočasnjuje. Zaradi uporabniku prijazne zasnove si EXO-S lažje nadenete in snamete brez pomoči.

Z vnaprej določenimi velikostmi ga lahko preprosto prilagodite vsakemu tipu postave. Intuitivna zasnova za nastavitev ne zahteva nobenih orodij ali tipk, kar pomeni, da ni treba nositi dodatnega orodja ali ga izgubljati na mestu. Ponujamo tudi usposabljanje in podporo, če jo potrebujete.

Kako prilagoditi napravo Exo-S, da vam bo ustrezala

Višina in širina se prilagajata z jasno označenimi, vnaprej določenimi nastavitvami, od velikosti XS do XXL.

Stopnje napetosti lahko nastavite preprosto z obračanjem gumba, brez uporabe orodja ali ključev.

Mehke, oblazinjene naramnice ter blazinice iz nedražečega materiala na pasu in manšetah za roke poskrbijo za udobje na točkah pritiska.

Ne omejuje naravnega gibanja, zato lahko udobno delate ves dan

Lahka in kompaktna zasnova

Ne omejuje naravnega gibanja, zato lahko udobno delate ves dan

EXO-S je posebej zasnovan za uporabo na gradbiščih, kjer zagotavlja oporo pri praktično vseh delih nad glavo, pri katerih mora imeti delavec roke nad višino ramen. Kompaktna in lahka konstrukcija, ki tehta le 2,4 kg, omogoča neoviran obseg gibanja, kar pomeni, da ga lahko uporabniki udobno nosijo celotno izmeno.

Prav tako ne potrebuje vira energije ali motorjev, zato je manj vzdrževan, bolj mobilen in vedno pripravljen za uporabo.

Zaščitite svoje posadke in svoj poslovni izid

Zaščitite svoje posadke in svoj poslovni izid

Pokažite, da je varnost pomembna, in tako privabite in obdržite kvalificirano delovno silo.

V času, ko v gradbeništvu primanjkuje delovne sile, lahko EXO-S pomaga vaši ekipi, da bo bolj zdrava in varna. Eksoskelet pomaga zmanjšati tveganja za vašo delovno silo, z zagotavljanjem varnejšega delovnega mesta pa lahko pritegnete in zadržite usposobljeno delovno silo.

Dodatna podpora, ki jo zagotavlja eksoskelet, lahko pomeni tudi, da člani vaše ekipe vzamejo manj bolniških dni, kar olajša izvedbo projektov pravočasno in v okviru proračuna.

Rešitve za varnejša delovna mesta

Pomagajte svojim ekipam pri varnejšem in udobnejšem delu z gradbenimi rešitvami, ki presegajo zgolj skladnost s predpisi in normativi.

Odkrijte naše rešitve za varnost v gradbeništvu

Brezžična varnost brez kompromisov

Angle grinders with industry leading safety features, advanced dust control options on virtually all tools, tethering and more – welcome to the Nuron cordless platform.

Odkrijte razliko v Nuronu