Zdravje in varnost

Pripomoremo k varnejšim in bolj produktivnim gradbiščem

Health and safety at Hilti

ZASNOVANO ZA ERGONOMIČNOST IN PREPREČEVANJE NESREČ

Zavedamo se kako so gradbišča lahko nevarna, ne glede na to ali delate na višini ali v težko dosegljivih kotih.

Zato načrtujemo orodje za preprečevanje nesreč in za zaščito zdravja delavcev, ki ga uporabljajo. Tako so gradbišča varnejša, pa še čas prihrani se čas na terenu, gradnja pa je tako učinkovitejša in pravočasna.

Naše inovativne tehnologije so zasnovane zato, da pomagajo pri:

Hilti dust removal system (DRS) TE DRS-Y

Sistem za odstranjevanje prahu
Naš sistem za odstranjevanje prahu (DSR) učinkovito posesa prah tik ob viru. Ponujamo tudi alternativne metode dela, kot je neposredno pritrjevanje.

Hilti active vibration reduction (AVR) TE 1000-AVR breaker

Vibracije

Hiltijevo aktivno zmanjševanje vibracij (AVR) zmanjša vibracijo za dve tretjini v primerjavi z običajnimi orodji. Pomaga tudi pri preprečevanju povezanih zdravstvenih težav in omogoča daljši čas uporabe našega orodja.

Hilti TE 6-A36 rotary hammer

Delu na višini

Delo na višini predstavlja enega najpogostejših vzrokov za poškodbe v gradbeni industriji. Naš sistem je lahko v pomoč in sicer s s Hiltijevo tehnologijo za aktivno kontrolo navora (ATC), brezžičnim električnim orodjem, DX stebrnim orodjem, hitrimi montažnim sistemom z inštalacijskim kanalom tipa »zavrti in blokiraj« in Hiltijevo lasersko orodje za merjenje in vzporejanje.

Hilti SID 8-A22 impact driver

Ergonomski izdelki

Vsi naši izdelki so zasnovani tako, da so ergonomični. 

Hilti TE 60-ATC combihammer

Zmanjševanje hrupa

Hrup na terenu predstavlja resno tveganje za izgubo sluha in vztrajno si prizadevamo za zmanjšanje nivoja hrupa našega orodja in tehnologije. 

ZDRAVSTVENO IN VARNOSTNO USPOSABLJANJE IN STORITVE

Hilti health and safety trainings

Nudimo tudi široko paleto zdravstvenih in varnostnih usposabljanj, prikrojenih vašim potrebam na terenu.

Naši programi usposabljanja so zelo interaktivni in praktični. Vključimo lahko tudi predstavitev naše tehnologije, npr. primerjavo naših izdelkov za zmanjševanje prahu in bolj prašne tehnologije.

MEDNARODNI ZDRAVSTVENI IN VARNOSTNI STANDARDI ZA GRADBENIŠTVO

Zdravje in varnost sta za Hiltij zelo pomembna. Našo tehnologijo oblikujemo tako, da so naše stranke varne in hkrati produktivne.

Vendar smo prav tako prepričani, da so mednarodni standardi za zdravje in varnost potrebni za celotno gradbeno industrijo po celem svetu.

Zato sodelujemo s strankami, partnerji in vodilnimi trgovinskimi organi in podjetji, da bi oblikovali skupne smernice in cilje.

Pridružili smo se Evropski mreži gradbenih podjetij za raziskave in razvoj (ENCORD), ki je široka mreža evropskih gradbenih podjetij, raziskovalcev in razvijalcev ter čudovita platforma za obravnavanje in uvedbo novih načinov ohranjanja varnosti na gradbiščih.

Prav tako smo ustanovili Konferenco za upravljanje zdravja, varnosti in okolja (HSE Manager Conference), ki je skupna platforma za gradbeno industrijo, kjer lahko delimo izkušnje, najboljše prakse in se pogovorimo o potrebah naših strank.