Skupaj bolj trajnostni

Skupaj bolj trajnostni

Razvoj rešitev za boljše gradbeništvo

Imamo skupni cilj: delovati bolj trajnostno. Želimo ustvariti svet, ki bo manj obremenjen z vplivi gradbene industrije, hkrati pa zagotoviti njen dolgoročni uspeh.

Kako lahko pripomoremo k spremembam v panogi? Zavezani smo pobudi Znanstveno zasnovani cilji (SBTi), da bi zmanjšali svoj ogljični odtis. Delujemo tudi s poslovnimi strategijami, ki poleg gospodarskih dejavnikov cenijo tudi zdravje ljudi in družbe.

Celostna strategija: trije enako pomembni stebri

Okolje

Zmanjšamo lahko svoj vpliv na okolje. Prizadevamo si, da bi do leta 2023 postali CO2 nevtralni, in smo vodilni v naši industriji na področju krožnosti, tako da lahko vire uporabljamo bolj odgovorno.

Ljudje

Varnejša in bolj zdrava industrija koristi vsem. Skrbimo za dobro počutje naših zaposlenih in vam lahko pomagamo najti rešitve, ki dajejo prednost zdravju in varnosti v vaših stavbah in na delovnih mestih.

Družba

Z zavzemanjem za boljšo družbo in izpolnjevanjem visokih etičnih standardov v gradbeništvu lahko dosežemo pozitivne spremembe tam, kjer živimo, delamo in drugod.

Za naše okolje

Za naše okolje

Rešitve za gradbeništvo, ki vam pomagajo zmanjšati ogljični odtis

Prizadevamo si biti vodilni v industriji na področju krožnosti in rešitev z nizkim ogljičnim odtisom, da bi pospešili vaše trajnostne pobude in pripomogli k spremembam v gradbeni industriji, ki zahteva veliko virov. 

Zato smo v okviru pobude Science Based Targets initiative (SBTi) trdno zavezani nizu znanstveno utemeljenih ciljev. Pripravljamo akcijski načrt, s katerim bomo do leta 2033 znatno zmanjšali emisije ogljika v celotni vrednostni verigi (kratkoročni cilj) in do leta 2050 dosegli ničelno neto vrednost (dolgoročni cilj).

Zmanjšanje

Naš model upravljanja voznega parka nam pomaga razširiti nadzor nad življenjskim ciklom naših izdelkov. Z optimizacijo vašega parka orodij zmanjšujemo količino odpadkov in zagotavljamo, da nikoli nimate več opreme, kot jo potrebujete.

Ponovna uporaba

Ko vrnete naša orodja, jih podarimo za neintenzivno uporabo v humanitarne ali izobraževalne namene ali pa predelamo in ponovno uporabimo komponente za popravila, namesto da bi uporabili nove nadomestne dele. 

Recikliranje

Orodja, ki jih ni mogoče ponovno uporabiti, reciklira naša globalna mreža preverjenih partnerjev. Prizadevamo si, da bi na splošno reciklirali več, tudi med našimi proizvodnimi procesi, da bi se izognili odpadkom na odlagališčih.

Prednostno obravnavanje zdravja in varnosti za vse in povsod

Za naše ljudi

Prednostno obravnavanje zdravja in varnosti za vse in povsod

Zavzemamo se za zdravje in varnost svojih zaposlenih. Pri tem želimo pomagati tudi vam. Ne ponujamo le izdelkov in storitev, ki se osredotočajo na varnost na gradbišču in v stavbi, temveč s sodelovanjem z raziskovalnimi in homologacijskimi organi pomagamo tudi izboljšati varnostne standarde.

Kadar je mogoče, se izogibamo uporabi potencialno nevarnih snovi, ne da bi pri tem žrtvovali učinkovitost, naše inovacije na področju orodij pa pomagajo zaščititi vaše ekipe pred utrujenostjo in poškodbami.  

Sodelovanje z drugimi podjetji pri iskanju trajnostnih rešitev

Za našo družbo

Sodelovanje z drugimi podjetji pri iskanju trajnostnih rešitev

Zavedamo se, da v kraju, kjer živimo in delamo, obstajajo družbeni izzivi. Zato svoje zaposlene spodbujamo k prispevkom, ki presegajo poslovne okvire.

V državah v razvoju in na razvijajočih se trgih si Fundacija Hilti prizadeva, da bi ljudem omogočila neodvisno in samostojno življenje. Njen cilj je doseči družbene učinke v velikem obsegu. Z delom pri Hiltiju prispevate k boljšemu svetu: Fundaciji namenjamo 2 % svojega dobička.

Odkrijte načine za bolj trajnostno delo

Razširite svoj portfelj zelenih stavb

Pridobite certifikate za zeleno gradnjo z delom z zelenimi gradbenimi izdelki, ki imajo zunanje certifikate, da izpolnjujejo okoljske in zdravstvene standarde. Omogočite varnejšo in manj potratno gradnjo s storitvami, programsko opremo in rešitvami, kot je BIM.

Izogibajte se potratnemu nakupovanju

Zmanjšajte nepotrebne odpadke in izdatke z optimizacijo svojega voznega parka z našimi storitvami upravljanja strojnega parka in ON!Track. Imeli boste manj orodij in baterij, ki jih ne potrebujete, s tistimi, ki jih potrebujete, pa boste dosegli večjo produktivnost.

Preberite več o storitvah Fleet Management in ON!Track

Prednostno obravnavajte dobro počutje zaposlenih

Omogočite praktično brezprašna delovišča s sistemi za odstranjevanje prahu in pritrdilnimi orodji, ki nadomeščajo vrtanje. Odpravite poškodbe na delovišču, utrujenost in pomanjkanje delavcev z orodji, ki preprečujejo povratni udarec in zmanjšujejo vibracije rok, sistemi za pomoč človeku (Exoskeleton), ki pomagajo pri napornem delu, in delno avtonomnimi roboti (Jaibot), ki opravljajo ponavljajoča se vrtalna opravila. 

Preberite več o varnosti na gradbišču