Hilti

Kdo stoji za znamko Hilti?

S strastjo pripomoremo k navdušenju strank in ustvarjamo boljšo prihodnost

Hilti pomeni kakovost, inovativnost in neposreden odnos s stranko, kar pomeni približno 250.000 stikov s posameznimi strankami vsak dan.

Podjetje ima sedež v mestu Schaan v državi Lihtenštajn in zaposluje približno 33.000 ljudi po vsem svetu, ki skrbijo, da je delo v gradbeništvu enostavnejše, hitrejše in varnejše – obenem pa navdihujejo stranke s tehnološko naprednimi izdelki, sistemi, programsko opremo in storitvami.

Strategija podjetja

Naš strateški cilje je trajnostno ustvarjanje vrednosti z vodilnim položajem in izstopanjem na trgu. Od leta 1941, ko sta brata Eugen in Martin Hilti ustanovila podjetje Hilti, je finančno predvidevanje bilo upoštevano pri vsem načrtovanju. Vse delnice podjetja so v lasti družinskega sklada Martin Hilti Family Trust, ki zagotavlja dolgoročno kontinuiteto poslovanja.

Hilti želi s trajnostnimi in inovativnimi rešitvami ustvariti boljšo prihodnost.

Naše vrednote

Hilti enako podpira družbo in okolje ter aktivno zasleduje boljšo prihodnost – tako znotraj kot tudi zunaj jedra poslovanja.

Naše vrednote o integriteti, pogumu, ekipnem delu in predanosti so, poleg naše dobrodelne fundacije Hilti, vsak dan zastopane v naši interakciji s člani ekipe, partnerji in strankami.

Poslovni model

Poslovni model

Neposreden odnos s strankami

Trdno verjamemo v tesen in zaupanja vreden odnos z našimi strankami. Zato vodimo model neposredne prodaje, kjer približno 18.000 članov naše skupine neposredno sodeluje z našimi strankami po vsem svetu.

Naši prodajni zastopniki in inženirji na terenu obiščejo delovišče in pomagajo podjetjem pri iskanju najboljše rešitve – bodisi pri iskanju pravega žičnika ali snovanju sistema armature za velike sisteme podzemne železnice. Naše stranke lahko naše izdelke kupijo tudi neposredno v naših trgovinah Hilti.

 

Oblikujemo in proizvajamo lastne izdelke

Pri podjetju Hilti vemo, da je gradbeništvo nevarno in polno izzivov – zato nenehno stremimo k iskanju rešitev, ki prispevajo, daje delo varnejše, hitrejše in enostavnejše. Imamo lastne raziskovalne in oblikovalske laboratorije (s hišnimi strokovnjaki znanstveniki in inženirji) ter sodelujemo z najboljšimi tehničnimi univerzami po svetu, da bi delili raziskave in premikali meje. Izdelujemo lastne izdelke Hilti in imamo tovarne v Evropi, Mehiki, ZDA, Indiji in na Kitajskem.

Sodelujemo tudi z zunanjimi strokovnimi dobavitelji in zagotavljamo, da vsi naši izdelki ustrezajo našim visokim standardom kakovosti.

Naši ljudje nas delajo drugačne

Člani naše ekipe so strastni do svojega dela, številni od njih delajo pri podjetju Hilti že več kot 20 let.

Nekateri so pri podjetju Hilti že več kot 40 let! Naši zaposleni resnično želijo doseči spremembe in živijo naše vrednote – zato ni presenetljivo, da nenehno dobivamo priznanja Odličen delodajalec.

NAŠ PRISTOP K DRUŽBENI ODGOVORNOSTI

Hilti deluje etično in dolgoročno. Odgovorni smo do članov naše ekipe, strank, partnerjev in dobaviteljev kot tudi v odnosu do okolja in družbe.

Verjamemo, da gre odgovornost z roko v roki z dolgoročnimi poslovnimi uspehi.

Raziskave v podjetju Hilti

Veliko idej za izboljšavo izdelka je razvitih neposredno na deloviščih med pogovorom z našimi strankami.

Če se na delovišču pojavi izziv, za katerega še ne obstaja rešitev Hilti, jo bomo razvili. Zato vlagamo približno 6 % letne prodaje v raziskave in razvoj.