Vodstvo

Dr. Christoph Loos

Please enter alternative text here (optional)

GENERALNI DIREKTOR 

Christoph Loos (rojen l.1968) je postal generalni direktor januarja 2014. Član Izvršilnega odbora je od leta 2007. V prvih štirih letih je bil odgovoren za finance, človeške vire, informacijsko tehnologijo in družbeni razvoj. Leta 2011 je prevzel področje novih trgov in globalne energije in industrije. Ko se je leta 2001 pridružil družbi Hilti je najprej vodil ekipo za družbeni razvoj in nato ustanovil oddelek za strateško upravljanje. Konec leta 2003 se je preselil v Nemčijo, najprej kot regionalni vodja prodaje, leta 2005 pa je postal generalni direktor podjetja Hilti Germany.

Jahangir (Jan) Doongaji

Please enter alternative text here (optional)

ELEKTRIČNI STROJI IN SKUPINSKE RAZISKAVE

Jahangir (Jan) Doongaji (rojen l. 1967) je član Izvršilnega odbora od leta 2014. Odgovoren je za področje elektronskim strojev ter družbeni razvoj in tehnologijo. Za Hilti je začel delati leta 2000. Sprva je vodil oddelek za podporo kupcem v Švici. Leta 2002 se je preselil na sedež družbe v Schaanu, kjer je zasedal različne položaje v različnih poslovnih enotah. Nazadnje je vodil poslovno enoto Električni stroji in oprema.

Avraham (Avi) Kahn

Avraham (Avi) Kahn

Ameriški in Azijski Trgi

Avraham (Avi) Kahn (rojen 1977) je član Izvršilnega Odbora od januarja 2020 in je odgovoren za ameriške ter azijske trge. Kariero v podjetju Hilti je začel leta 2004 v Združenih Državah Amerike. Po tem, ko je opravljal različne vodstvene funkcije je bil leta 2011 imenovan za generalnega direktorja pri Hilti Canada in nato leta 2017 še za celotno Severno Ameriko.

Matthias Gillner

Please enter alternative text here (optional)

TRGI V RAZVOJU TER ENERGIJA IN INDUSTRIJA

Matthias Gillner (rojen l. 1967) je član Izvršilnega odbora od aprila 2011. Najprej je bil odgovorni za področje električnih strojev ter družbenega razvoja in tehnologije. Od začetka leta 2014 vodi področje razvijajočih se trgov ter globalne energije in industrije. Kariero v družbi Hilti je začel leta 2000 kot vodja družbenega razvoja. Sredi leta 2001 je bil imenovan za vodjo oddelka za upravljanje s človeškimi viri, nato pa je bil prestavljen na čelo poslovne enote za merilne sisteme. Od leta 2006 do konca leta 2013 je bil Matthias Gillner na čelu poslovnega področja za električne stroje in opremo.

Dr. Stefan Nöken

Please enter alternative text here (optional)

POSLOVNA ENOTA PRITRJEVANJE IN LOGISTIKA

Stefan Nöken (rojen l. 1965) je član Izvršilnega odbora od začetka leta 2007. Odgovoren je za poslovno enoto za pritrjevanje in logistiko. Družbi Hilti se je pridružil leta 2000 kot vodja oddelka za inženiring. Leta 2004 je prevzel odgovornost za upravljanje dobavne verige z globalnimi tovarnami, nabavo in globalno logistiko.

Joaquim Sardà Solsona

Joaquim Sardà

Trgi Evrope in Bližnjega Vzhoda, Strateški Marketing

Joaquim Sardà Solsona (rojen 1974) je član Izvršilnega Odbora od januarja 2020. Odgovoren je za evropske trge, trge bližnjega vzhoda ter za področje strateškega marketinga. Kariero v podjetju Hilti je začel leta 2005 v oddelku korporativnega razvoja na sedežu podjetja Hilti. Po tem je opravljal različne vodstveno prodajne funkcije v Italiji in Nemčiji. Leta 2012 je prevzel vodenje podjetja Hilti v Italiji in regije Južna Evropa.

UPRAVNI ODBOR

Michael Hilti

Michael Hilti

ČASTNI PREDSEDNIK UPRAVNEGA ODBORA

Schaan, Lihtenštajn

Michael Hilti (rojen l. 1946; ponovno izvoljen za opravljanje funkcije do Letne skupščine delničarjev 2018), sin ustanovitelj podjetja, profesorja Martina Hiltija, je član Upravnega odbora od leta 1990. Po študiju ekonomike podjetij na Univerzi v St. Gallenu je delal v bančništvu v Londonu do leta 1974, ko se je pridružil podjetju Hilti kot namestnik vodje trženja. Dve leti kasneje je bil imenovan v Izvršilni odbor podjetja in je bil generalni direktor od leta 1990 do 1993. Od leta 1994 do 2006 je bil predsednik Upravnega odbora. Michael Hilti je upravitelj sklada družine Martina Hiltija in član odbora fundacije Hilti.

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer

Predsednik Upravnega odbora

Rüschlikon, Švica

Heinrich Fischer (rojen l. 1950; ponovno izvoljen za opravljanje funkcije do Letne skupščine delničarjev 2016), je član Upravnega odbora od leta 2007. Leta 1973 je diplomiral iz gradbenega inženirstva na Švicarski visoki tehnični šoli (Eidgenössische Technische Hochschule, ETH) v Zürichu, kjer je študiral elektroinženiring in  fiziko. Nato je na Univerzi v Zürichu med delom na tem področju študiral ekonomiko podjetij in leta 1976 zaključil magistrski študij. V začetku leta 1977 je pokrival višje vodstvene položaje v podjetju Oerlikon Bührle Holding, Balzers AG (1980 do 1989) in ponovno v Oerlikon Holding (1990 do 1995). Od leta 1996 do 2007 je bil generalni direktor v Saurer AG, Arbon. Heinrich Fischer je član Upravnih odborov podjetij Tecan AG, Orell Füssli AG (predsednik), Sensirion AG in SWM Inc.

Prof. Dr. Pius Baschera

Prof. Dr. Pius Baschera

Zurich, Švica

Pius Baschera (born 1950; re-elected to serve until the 2019 Annual General Meeting) has been an ordinary member of the Board of Directors since April 2017. He simultaneously serves as Speaker of the Martin Hilti Family Trust, sole shareholder of the Hilti Corporation. He previously served as Chairman of the Board of Directors for ten years. Baschera studied mechanical engineering and business administration at the Swiss Federal Institute of Technology Zurich, where he earned his doctorate. In 1979, he came to Hilti as Head of Financial Controlling in the production area. Before being named Chairman he served as CEO for 13 years. He is currently a member of the Board of Directors of the Schindler Group, Hergiswil. He also is a member of the Advisory Boards of Vorwerk & Co., Wuppertal, and Ardex GmbH, Witten and Chairman of the Board of Directors of Venture Incubator AG, Zug.

Daniel Daeniker

Daniel Daeniker

Zurich, Švica

Daniel Daeniker (rojen 1963, izvoljen za opravljanje funkcije do Letne skupščine delničarjev 2021) se je pridružil Upravnemu odboru leta 2018. Daniel Daeniker je direktor pravne družbe Homburger AG s sedežem v Zurichu. Prav tako pa je član upravnega odbora v podjetju dormakaba Holding AG (Švica), član nadzornega sveta podjetja Rotschild & Co SCA (Francija) in predavatelj na Univerzi v Zurichu.

Kim Fausing

Kim Fausing

Sonderborg, Danska

Kim Fausing (rojen l. 1964; izvoljen do Letne skupščine delničarjev 2016) je bil v Upravni odbor izvoljen leta 2010. Diplomiral je iz strojništva na Aarhus Teknikum na Danskem leta 1987 in leta 1996 zaključil MBA na Henley Business School v Londonu. Profesionalna pot ga je v skupino Hilti pripeljala leta 1990. Do leta 2007 je opravljal več vodstvenihfunkcij v Hilti organizacijah v Evropi in Azij. Po selitvi v dansko skupino Danfoss Group je bil imenovan za operativnega direktorja in člana izvršilnega odbora leta 2008. Prav tako je podpredsednik skupine Velux Group v Köbenhavnu na Danskem.

Carla De Geyseleer

Carla De Geyseleer

Erembodegem, Belgium

Carla De Geyseleer (izvoljena do letne skupščine 2022) je bila v Upravni odbor izvoljena v letu 2019. Od leta 2014 in do februarja 2019 je opravljala funkcijo finančne direktorice javnega podjetja SGS lociranega v Ženevi (Švica). Pred tem je na Nizozemskem opravljala funkcijo finančne direktorice v hčerinski druži podjetja Vodafone, Vodafone Libertel B.V. in v logističnem podjetju DHL Express Benelux. Prav tako ima Carla De Geyseleer Executive MBA Inštitua za Management in razvoj iz Lausanne, Švica.

 

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson

Oslo, Norveška

Barbara Milian Thoralfsson (rojena l. 1959; izvoljen do Letne skupščine delničarjev 2017) je bil v Upravni odbor izvoljen septembra 2014. Ima MBA iz marketinga in financ Univerze Columbia iz New Yorka in diplomo iz psihologije z univerze Duke University iz Severne Caroline. Barbara Milian Thoralfsson je bila generalni direktor v sektorju telekomunikacij in potrošnih dobrin ter ima veliko izkušenj kot neizvršni direktor tako v javnih kot v zasebnih globalnih podjetjih. Od leta 2006 je podjetnica v industrijskem sektorju (Fleming Industrier AS, Oslo) in od leta 2007 industrijski svetovalec EQT Partners AS, Oslo. Barbara Milian Thoralfsson je tudi članica Upravnih odborov SCA AB, Stockholm, Cable and Wireless Communications Plc, UK, ColArt International Holdings Ltd, London, and Norfolier GreenTec AS, Oslo.