Krožnost – naredimo več z manj

Krožnost – naredimo več z manj

Krožno gospodarstvo prinaša obojestransko korist za okolje in za gradbeno industrijo

V našem globalnem gospodarstvu se ponovno uporablja manj kot 10 % naših virov. Ko se zgradb več ne uporablja, se samo 40 % njihovih gradbenih odpadkov reciklira ali ponovno uporabi. S sprejetjem krožnih poslovnih strategij, ki poleg ekonomskih dejavnikov vključujejo tudi dejavnike trajnostnega razvoja, ne le, da prispevate k zmanjšanju vpliva na okolje, temveč tudi zagotavljate dolgoročni uspeh vašega podjetja.

Trenutno stanje svetovne proizvodnje odpadkov

2 milijardi

na tone odpadkov proizvedenih na leto
Svet vsako leto proizvede približno 2 milijardi ton odpadkov, pri čemer se pričakuje, da se bo to število povečalo.

300 milijonov

ton plastičnih odpadkov na leto
To je poleg 54 milijonov ton elektronskih odpadkov, proizvedenih letno, od katerih se reciklira le 17,4 %.

1/3 odpadkov

proizvedeno po svetu na leto
1/3 vseh odpadkov na svetu proizvede gradbena industrija.

180 kg

odpadne embalaže na leto
Povprečen Evropejec na leto proizvede skoraj 180 kilogramov odpadne embalaže.

Zakaj krožnost?

Zakaj krožnost?

Zmanjšajte porabo virov pri gradbenih projektih in tako povečajte vrednost

V nasprotju z modelom linearnega gospodarstva, ki se osredotoča na dobičkonosnost, se krožno gospodarstvo osredotoča na ustvarjanje največje vrednosti z minimalno uporabo surovin in virov. Z našo pomočjo lahko vaše podjetje z manj naredi več in to po vsej dobavni verigi. Od faze načrtovanja, kjer vam lahko naša programska oprema in storitve pomagajo optimizirati vaše načrte za zmanjšanje odpadkov, do faze gradnje, kjer so naša orodja in podporni sistemi zasnovani za ponovno uporabo, pa vse do naše reciklirane vsebine.

Zmanjšajte prekomerno nakupovanje

Zmanjšajte prekomerno nakupovanje

Naše rešitve za upravljanje opreme vam lahko pomagajo narediti vaš nabor orodij učinkovitejši

Naš model upravljanja s strojnim parkom vam lahko pomaga ustvariti krožnost na vaši poti k trajnosti. Pomaga zagotoviti, da imate samo električne stroje, ki jih potrebujete, zmanjša porabo virov in hkrati poskrbi, da bo vaše poslovanje učinkovitejše.

Z ON!Track, našo programsko opremo za upravljanje sredstev, lahko prepoznate nedejavna ali izgubljena sredstva, ko prehajate od projekta do projekta. Potrebujete stroj le za nekaj dni ali tednov? Ne kupujte – namesto tega našo storitev orodij na zahtevo.

Vedno boste dobili visokokakovostna orodja, ki bodo trajala dlje, naši lokalni servisni centri pa si prizadevajo še dodatno podaljšati njihovo življenjsko dobo. Če bodo orodja ob izteku pogodbe še uporabna, se odločite, ali želite pogodbo podaljšati.

Varčna raba brez odpadkov

Varčna raba brez odpadkov

Kjer je to mogoče, bomo ponovno uporabiti rezervne dele iz orodja, ki ga ne potrebujete več

To je brezhiben proces: električne stroje, baterije in dodatke bomo zbirali od vas brezplačno, kjer koli na svetu ste. Prevzamemo tudi stroje in baterije naših konkurentov.

Kaj pa se zgodi z njimi? Nekatera orodja, ki so popolnoma delujoča, vključimo v program najema, in tako zmanjšamo potrebo po proizvodnji in prevozu nove opreme. Ostala podarimo humanitarnim in izobraževalnim ustanovam za manj intenzivno uporabo. Sestavne dele, ki ustrezajo našim standardom visoke kakovosti, lahko ponovno uporabimo v naših servisnih centrih. Ponovna uporaba rezervnih delov iz vrnjenih električnih strojev je zdaj do 120.000 na leto, s čimer se prihrani približno 90 ton elektronike, motorjev in rotorjev na leto. Preostanek pa prevzamejo naši partnerji, ki izvajajo recikliranje.

 

Praktično neskončno recikliranje

Praktično neskončno recikliranje

Česar ne moremo ponovno uporabiti, poskusimo reciklirati.

Orodja ali dele, ki jih ni mogoče ponovno uporabiti, obdelajo naši preverjeni partnerji, ki izvajajo recikliranje.

Za svoje izdelke v času njihove življenjske dobe prevzemamo polno odgovornost. Večji del mase običajnega orodja sestavljajo visokokakovostne kovine, ki jih je mogoče reciklirati neskončno dolgo za različne vrste uporabe; čeprav smo na svojih trgih dosegli visoko raven breztoplotnega recikliranja, še naprej sodelujemo s partnerji in si prizadevamo za še večji izkoristek.

Naše krožno potovanje

50 %

mase orodja Hilti je recikliran material
Zmanjšujemo porabo surovin, pri čemer v svojih izdelkih povečujemo količino recikliranega jekla in plastike.

1.3 milijonov

kosov orodij, baterij in pribora je Hilti zbral v letu 2020
Podpirajte krožnost in nam brezplačno prepustite vaše izrabljene stroje. Poiskali bomo način, da jih ponovno uporabimo ali recikliramo.

81 %

vsega zbranega materiala je bilo recikliranega za ponovno uporabo
Stalno povečujemo stopnjo predelave, pri čemer so nam v pomoč inovacije v tehnologiji sortiranja in predelave.

1,929 ton

materiala je bilo pridobljenega prek recikliranja
Prizadevamo si zagotoviti visoke ravni ponovnega vstopa jekla, bakra in aluminija v mednarodno trgovino surovin.

Prvo v industriji: merjenje krožnosti

Za razliko od CO2 ni mednarodno priznanega načina za merjenje krožnosti. Poleg BCG in krožnega gospodarstva smo zato razvili novo metodo CIRCelligence. Zdaj lahko ocenimo celoten portfelj izdelkov na letni osnovi na podlagi tega, kako dobro je bila izvedena krožnost. Naši izračuni pokrivajo področja, kot so reciklirani materiali, zasnova izdelka, načini proizvodnje, kako upravljamo z našim orodjem in kaj se zgodi na koncu življenjske dobe izdelka.

Skupaj do večje trajnosti

Odkrijte rešitve, ki vam bodo pomagale zmanjšati ogljični odtis in hkrati zagotoviti trajnostno rast vašega podjetja v prihodnosti.

Poznajte trajnostne rešitve

Prevzemite nadzor nad stroški za nabor orodij

Streamline financial planning with Fleet Management. A fixed monthly fee covers all your tools including their use, service and repair costs.

Spoznajte upravljanje s strojnim parkom