Skupaj do večje trajnosti

Skupaj do večje trajnosti

Sodelujemo z vami za izboljšanje gradnje

Gradbena industrija igra ključno vlogo pri izpolnjevanju potreb našega rastočega prebivalstva, od gradnje šol in bolnišnic do gradnje domov in cest. Gradbena industrija trenutno porabi ogromno surovin in naravnih virov in je odgovorna za skoraj 40 % vseh globalnih emisij CO2, povezanih z energijo.

Vendar pa obstajajo zanesljivi znaki, da industrija sprejema ukrepe za bolj trajnostni razvoj. V nedavni raziskavi je 47 % vprašanih povedalo, da je trajnost zdaj glavna skrb, 58 % inženirskih in gradbenih podjetij pa je povedalo, da so zmanjšali skupno porabo energije. V podjetju Hilti prevzemamo odgovornost za aktivno obvladovanje vplivov naših dejavnosti na okolje in izvajanje trajnostnih poslovnih praks. Tu smo, da pri tem pomagamo tudi vam.

Trenutne razmere v gradbeni industriji

40 %

emisije toplogrednih plinov
Gradbena industrija je odgovorna za približno 25 % svetovnih emisij toplogrednih plinov.

42 %

povečanje trga
Svetovni gradbeni trg naj bi do leta 2030 zrasel za 42 %.

4.5 bilijona USD

rast do leta 2030
Pričakuje se, da se bo gradbeni trg do leta 2030 povečal za 4,5 bilijona ameriških dolarjev.

69 %

skupne količine emisij
Upravljanje in uporaba obstoječih stavb prispeva 69% skupnih emisij vzdolž vrednostne verige gradnje.

Sodelujemo v boju proti podnebnim spremembam

Sodelujemo v boju proti podnebnim spremembam

Pomagamo vam zmanjšati vpliv na okolje in hkrati povečati gradbeni posel

Ogljični odtis gradbenih materialov, kot sta beton in jeklo, je odgovoren za do 16 % globalnih emisij CO2, povezanih z energijo. Od skupnih svetovnih emisij CO2, povezanih z energijo, 69 % skupnih emisij izvira iz upravljanja in uporabe obstoječih zgradb. Teh številk ne moremo prezreti. Trajnost ni samo modna muha, pač pa bo ključna za uspeh naših podjetij v prihodnosti. Dolgoročen uspeh želimo zagotoviti nam in vam, naše stranke, tako, da skupaj delamo na energetsko učinkovitih rešitvah, ki nam bodo pomagale trajnostno razvijati naše poslovanje.

Lahko vam pomagamo zmanjšati ogljčni odtis v gradbenim fazi, povečamo energetsko učinkovitost v operativni fazi ter zagotovimo bolj zdravo in varnejše okolje za vaše zgradbe. Naši izdelki in rešitve vam lahko pomagajo optimizirati delovne procese in projekte, da zmanjšate izgubo in povečate energetsko učinkovitost.

Trajnostni pristop

Krožno gospodarstvo

Naš pristop h krožnemu razvoju se osredotoča na celotno življenjsko dobo naših izdelkov, od oblikovanja do proizvodnje in popravila, pri čemer ustvarjamo največjo vrednost z minimalno uporabo surovin in virov – z manj naredimo več.

Spoznajte pristop krožnega gospodarstva

Zelene zgradbe

Zelene stavbe proizvajajo manj emisij ogljika z večjo učinkovitostjo virov in energije, pri čemer uporabljajo obnovljive in neonesnažene surovine. Lahko vam pomagamo zmanjšati negativne učinke na okolje in hkrati ustvariti pozitivno vzdušje za vaše najemnike, vse v skladu z merili zelenega certificiranja.

Naša predanost trajnostni rasti

Naša predanost trajnostni rasti

Zmanjševanje ogljičnega odtisa z zeleno gradnjo

Kot industrija imamo ključno vlogo pri raziskovanju, razvoju in proizvodnji gradbenih materialov z nizko vsebnostjo ogljika ter podaljšanju življenjske dobe materialov. Hilti se je odločno zavezal k sodelovanju s SBTi, da bi prispeval k omejevanju globalnega dvigovanja temperature na 1,5 °C. V kratkoročnem obdobju načrtujemo tudi znatno zmanjšanje emisij ogljika v celotni vrednostni verigi do leta 2033, v dolgoročnem obdobju pa doseganje neto ničelnih emisij do leta 2050. S to zavezo lahko podpremo pobude vas – naših strank – glede trajnosti. Če želimo biti dolgoročno uspešni, moramo začeti ohranjati naravne vire in zmanjšati vpliv naših dejanj na okolje.

Kliknite spodaj, če želite prebrati več o naših treh stebrih trajnostnega razvoja: delovanje z manjšim obremenitvijo okolja, zagotavljanje večjega zdravja in varnosti v gradbeništvu ter prispevanje k pravičnejši družbi.

Dosedanji napredek pri trajnostnem razvoju

18 %

Zmanjšanje porabe vode v naših obratih
Z uporabo vode iz podzemnih in površinskih vodnih virov smo lahko zmanjšali porabo vode v naših obratih za 18 % v primerjavi z lanskim letom.

100 %

Uporaba zelene električne energije v vseh naših dejavnostih po vsem svetu
Naše dejavnosti po vsem svetu potekajo s 100-% zeleno električno energijo, bodisi prek nakupa bodisi z lastnimi fotovoltaičnimi sistemi.

100,000 delov

10-krat večja uporaba obnovljenih rezervnih delov pri naših popravilih
Razširili smo naš program ponovne uporabe in v dveh letih povečali število obnovljenih rezervnih delov v naših servisih z 10.000 na 100.000.

300 projektov

Podprto s 6.000 člani Hiltijeve ekipe
Želimo imeti trajnostni pozitiven vpliv tam, kjer naši zaposleni živijo in delajo. Naša družbena angažiranost temelji na dveh programih: Fundacija Hilti in naš prostovoljni program »Zaposlenost, ki presega meje posla«.

Povečanje produktivnosti

V gradbeništvu lahko nastanejo zaostanki v produktivnosti. Omogočamo vam digitalizacijo procesov in izboljšanje poteka dela z našimi končnimi rešitvami za napredno postavitev, osnovne plošče, komercialne cevi, strešno pritrjevanje, mavčno-kartonske plošče, naknadno vgrajene armaturne palice in drugo.

Spoznajte naše rešitve za produktivnost

Izboljšanje varnosti pri gradnji

Zaščitite svoje zaposlene in z našimi rešitvami za varnost pri gradnji ustvarite varnejše stavbe, na primer z zmanjšanjem vibracij orodja, obvladovanjem nevarnosti gradbenega prahu in pomočjo vašim ekipam pri varnejšem in udobnejšem delu.

Preberite več o varnosti pri gradbenih delih

Trendi v gradbeništvu

Gradbena industrija se neprestano razvija. Odkrijte, kako pospešiti projekte, zmanjšati stroške in pripraviti svoje podjetje na prihodnost z našimi rešitvami, kot so storitve BIM, podatki o pametnih orodjih in vrtalni robot Jaibot.

Spoznajte naše trende v gradbeništvu