SOVPREŽNI ELEMENTI X-HVB ZA OJAČITEV

Idealna rešitev za ojačitev obstoječih stropov

Connettore a taglio X-HVB per il consolidamento

Ojačitev obstoječih konstrukcij potresno učinkovita rešitev, ker se ustvari toga membrana, ki lahko ob potresu prenaša horizontalne obremenitve stropov na vertikalne konstrukcijske elemente.

Večina starejših obstoječih stavb ima tanke strope iz betona ali jekla-opeke, ki ne izpolnjujejo zahtev toge membrane, pogosto pa tudi ne zagotavljajo odziva na statične obremenitve, ki jih določa veljavna zakonodaja in bi jih je zato treba ojačiti.

Uporaba sovprežnih elementov Hilti X-HVB 40 in Hilti X-HVB 50 v kombinaciji z  strojem na smodniški pogon Hilti DX 76 je optimalna rešitev, ki se ponaša z oznako CE.

Connettore a taglio X-HVB per il consolidamento

Polaganje pod kotom “duck walk” za profile z ozkimi krili

Skupno projektom ojačitve je iskanje profilov z ozkimi krili.

Sovprežni element Hilti X-HVB 40 je bil preizkušen ob upoštevanju polaganja pod kotom.

Ta način polaganja ima velike prednosti pri izdelavi sestavljene konstrukcije:

  • večja količina betona, »udeleženega« v spoju;
  • možnost zmanjšanja medosne razdalje pri polaganju, če je to potrebno;
  • simetrično obnašanje celotne konstrukcije.

Specifikacije

Izdelava sovprežnih konstrukcij iz jekla-betona s pomočjo sovprežnih elementov Hilti X-HVB z evropskim tehničnim soglasjem ETA in oznako CE, pritrjenih na jeklene profile z 2 žičnikoma Hilti X-ENP-21.

Sovprežni element je izdelan iz hladno valjanega ogljikovega jekla debeline 2 mm s povprečno natezno trdnostjo Rm = 295-350 N/mm2, v celoti zaščiteno s cinkovim slojem ≥ 3 μm. Steblo žičnikov je izdelano iz ogljikovega jekla 58±1 HRC, v celoti zaščitenega z cinkovim slojem 8-16 μm. Žičnik ima naslednje geometrijske značilnosti: premer glave 7,4 mm, višina stebla 25,8 mm, dvojna podložka za zagotovitev pravilne montaže s premerom 15 mm in debelino 4,5 mm.

Sovprežni element Hilti X-HVB in žičnika za pritrditev Hilti X-ENP-21 je treba pritrditi s strojem na smodniški pogon Hilti DX 76 z vodilom Hilti X76-F-HVB in batom Hilti X-76-P-HVB, tako da se zagotovi pravilno montažo sistema.

Vprašaj tehnika