SOVPREŽNI ELEMENTI X-HVB ZA NOVOGRADNJE

Prvi sovprežni element z direktnim pritrjevanjem za izdelavo sovprežnih konstrukcij, ki se ponaša z oznako CE

Connettore a taglio X-HVB

Izbira spojnega elementa je temeljnega pomena za zagotovitev pravega prenosa statičnih in potresnih obremenitev ter posledično pravilnega obnašanja sovprežnih konstrukcij. Uporaba sovprežnih elementov Hilti X-HVB je rešitev z oznako CE, ki je enostavna, hitra, varna, konstrukcijsko učinkovita in ne potrebuje varjenja, ki je značilno za povezavo s klini.

HVB

Specifikacije

Izdelava sovprežnih konstrukcij iz jekla-betona s pomočjo sovprežnih elementov Hilti X-HVB z evropskim tehničnim soglasjem ETA in oznako CE, pritrjenih na jeklene profile z 2 žičnikoma Hilti X-ENP-21.

Sovprežni element je izdelan iz hladno valjanega ogljikovega jekla debeline 2 mm s povprečno natezno trdnostjo Rm = 295-350 N/mm2, v celoti zaščiteno s cinkovim slojem ≥ 3 μm. Steblo žičnikov je izdelano iz ogljikovega jekla 58±1 HRC, v celoti zaščitenega z cinkovim slojem 8-16 μm.

Žičnik ima naslednje geometrijske značilnosti: premer glave 7,4 mm, višina stebla 25,8 mm, dvojna podložka za zagotovitev pravilne montaže s premerom 15 mm in debelino 4,5 mm.

Sovprežni element Hilti X-HVB in žičnika za pritrditev Hilti X-ENP-21 je treba pritrditi s strojem na smodniški pogon Hilti DX 76 z vodilom Hilti X76-F-HVB in batom Hilti X-76-P-HVB, tako da se zagotovi pravilno montažo sistema.

Vprašaj tehnika