TABAKALERA, SAN SEBASTIÁN, ŠPANIJA

Spreminjanje tovarne tobaka v velik Kultirni center

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Izziv

Hilti jobsite reference tabakalera San Sebastián Spain

Tabakalera je bila tobačna tovarna, a ob izboru San Sebastiána za kulturno prestolnico Evrope leta 2016, so jo spremenili v ogromni novi Center za sodobno kulturo.

Vendar gre za velikansko stavbo in cilj je bil ustvariti 30.000 m2 razstavnega prostora, kinodvoran, medijskih arhivov in celo hotel. Celotni projekt je stal 50 milijonov evrov.

Celotna namembnost stavbe se je spremenila in zato so bila zgrajena nova nadstropja, novi notranji prostori in povsem nova steklena streha.

Stropovi so bili zgrajeni iz veliko različnih materialov, od starih jeklenih nosilcev, votlih plošč, kompozitnih plošč do tradicionalnih betonskih plošč. 

Naša Hilti rešitev

Za rešitev smo predlagali uporabo Hilti MQ sistema za podporo vseh tehničnih napeljav in dobavili več kot 14.000 metrov Hilti MQ sistema profilov.

Hilti tehnologija za direktno pritrjevanje je bila uporabljena za pritrjevanje  sistema profilov neposredno na jeklene konstrukcije in Hilti HUS vijačno sidro je bila rešitev za pritrjevanje na beton. 

Po štirih letih gradnje so Tabakalero odprli leta 2015, pravočasno za San Sebastiánovo leto v vlogi Evropske kulturne prestolnice.

VPRAŠAJTE INŽENIRJA