ELEKTRARNA BATTERSEA, LONDON, UK

Podpiranje kulturne ikone s 40.000 sidrnimi točkami

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

Izziv

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

Elektrarna Battersea leži v središču enega od Londonskih največjih in najbolj zanesenjaških razvojnih projektov.

To je kultna stavba s štirimi ogromnimi dimniki, ki je središče novega 17 hektarov velikega stanovanjskega naselja s trgovinami, kavarnami, pisarnami in 7 hektari javnih površin.

Ta projekt je pomemben za London saj spreminja nekoč zapuščeno obrežno lokacijo ob Temzi. Vrednost projekta je bila 8 milijard £ in vključuje novo postajališče podzemne železnice in podaljšek do podzemne proge.

Izziv je bil v tem, da je bila elektrarna zapuščena in je propadala več kot 30 let. Zato je bilo opečnate zidove pod dimniki treba ojačati z več kot 40.000 sidrnimi točkami v kleti med obstoječim opečnatim zidom in na novo postavljenimi stenami iz armiranega betona.

Naša Hilti rešitev

Pri Hiltiju smo sodelovali že v prvih fazah projekta in smo delali z Battersea Group, J. Coffey Construction Ltd ter z načrtovalci konstrukcije.

Priporočili smo uporabo Hilti M22 sidrne mrežiče. V zidovih, debelih 600-700 mm je bilo veliko votlih prostorov. Hoteli smo tudi zagotoviti, da bodo količne kemične mase pod nadzorom in da so montirana sidra učinkovita v različnih vrstah osnovnega materiala.

Izvajalci so uporabili tudi Hilti TE 80-AVR kombinirana kladiva za vrtanje lukenj in naš Hilti HIT-HY sistem kemičnih sider.

VPRAŠAJTE INŽENIRJA