KAKO NAČRTOVATI MODULARNE PODPORNE SISTEME ZA POTRESNA OBMOČJA

Izdelki, storitve in programska oprema za uporabo na potresnih območjih

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

Za potrese običajno slišimo samo takrat, ko naredijo veliko škode, v resnici pa se dogajajo vsak dan in po celem svetu.

Da bi se na to pripravili, smernice gradbene industrije (NTC 2008 in Eurocode 8) zdaj zahtevajo, da so tudi nekonstrukcijski elementi in tehnične napeljave odporne na potrese.

To vključuje vse javne stavbe kot so bolnišnice, nakupovalni centri, hoteli in šole. 

VPLIVI POTRESA

Please enter alternative text here (optional)
 • Potres dodatno obremenjuje cevne instalacija v vseh smereh.
 • Obremenitve na vodoravno ravnino (Ex in Ey) so običajno najbolj nevarne za nosilce cevi.
 • Gradbene smernice (kot sta EC8, IBC) prikazujejo poenostavljene metode za izračun potresne obremenitve glede na enakovredno statično analizo.
 • V skaldu z večino gradbenih kodeksov, dodatne navpične potresne obremenitve ni treba upoštevati.
 • Da bi prenesli te vodoravne sile, morajo biti modularni podporni sistemi dovolj togi ali načrtovani z dodatnimi ojačitvami, razporejenimi tako vzdolžno kot prečno in ustrezno zasidranimi na osnovni material.

VPRAŠAJTE INŽENIRJA

KAKO NAČRTOVATI IN GRADITI ZA NA POTRESNIH OBMOČJIH

 • Hiltijev MQS modularni podporni sistem

  Hiltijev MQS modularni podporni sistem

  Načrtovali in testirali smo ga v svojih raziskovalnih laboratorijih tako da je odporen na vodoravne potresne sile, ki se običajno razvijejo med potresom. Če se Hilti MQ sistem uporablja skupaj z novimi Hilti MQS komponentami, se lahko izdelajo po meri narejene potresno varne rešitve.

  Preberi več
  Inženiring in tehnične storitve

  Inženiring in tehnične storitve

  Naše tehnične storitve so razpoložljive za informacije, inšpekcijske preglede, dimenzioniranje, risbe, tehnične specifikacije in teste na gradbišču. Lahko tudi z vami delamo pri vas, v vaši pisarni, da najdemo najprimernejšo na potrese odporno rešitev za gradnjo in načrtovanje.

  Preberi več

HILTI POTRESNE RAZISKAVE IN TESTIRANJE

Sodelovanje z univerzo University of California, San Diego

Pri Hiltiju močno zaupamo raziskavam in razvoju, imamo svoje laboratorije in testne zmogljivosti ter delamo z uglednimi partnerji po celem svetu.

Za potresno testiranje smo sodelovali s partnerji na oddelku za gradbeni inženiring univerze University of California, San Diego.

Gre za vznemirljiv projekt, ker smo testirali učinkovitost naših izdelkov v naravni velikosti s pomočjo največje vibrirne mize na svetu, posebej zgrajene petnadstropne stavbe, ki smo jo stresali s šoki v razmerju 1:1 po Rihterjevi lestvici.

To je bila izjemna priložnost za raziskave in načrtovanje naših protipotresnih izdelkov, vključno s komponentami inovativnega Hilti MQS modularnega podpornega sistema.