Rešitve za prezračevane fasade

Rešitve za prezračevane fasade

Optimizirajte zasnovo in pospešite namestitev

Izvedite, kako vam lahko naša ekipa strokovnjakov pomaga pri naslednjem projektu prezračevane fasade, od načrtovanja do gradnje.

Svet prezračevanih fasad je zelo zapleten: v prvih fazah projektiranja do končne vgradnje je treba upoštevati nekatere temeljne vidike, kot so izbira ustreznega sistema podkonstrukcije, energetska učinkovitost in pravilna vgradnja, da bi optimizirali celoten postopek gradnje.

Hilti se predstavlja kot edini sogovornik in partner za potrebne informacije v celotnem procesu, saj ponuja celovito rešitev, ki optimizira vse faze procesa in omogoča učinkovitejše delo.

nalaganje

NAČRTOVANJE IN OBLIKOVANJE

Predpisi o varčevanju z energijo so pogosto ključni dejavnik pri načrtovanju optimalne gradnje, izbira prave podkonstrukcije pa ima lahko velik vpliv. Pomagamo vam lahko pri vsem, kar potrebujete, od načrtovanja do izbire in vgradnje vaše fasade; z našo celotno ponudbo sistemov, vključno z našimi rešitvami brez toplotnih mostov in iz nerjavnega jekla s certifikatom za pasivno hišo.

Najnovejši dodatek k našemu portfelju, sistem Hilti VTR iz nerjavnega jekla, bistveno zmanjšuje učinek toplotnega mostu in pomaga doseči U-vrednost med 0,11 in 0,18 W/mK2, odvisno od osnovnega materiala in nadgradnje. To je posledica toplotno učinkovitih lastnosti nerjavnega jekla skupaj z inovativno zasnovo, ki vključuje toplotne luknje za izboljšanje učinkovitosti. Ta novi sistem lahko močno vpliva tudi na skupne stroške projekta, saj zmanjšuje potrebo po debeli izolaciji, prav tako pa vpliva tudi na zmanjšanje velikosti votline, kot so manjše votlinske pregrade in krajši pritrdilni elementi. Ne glede na to, s katerim sistemom plošč delate, pa naj bodo to kovinske kasete z oceno A1 ali naravni materiali, imamo na voljo stroškovno optimalno rešitev, ki je zasnovana tako, da ustreza vašim zahtevam.

ZAKAJ JE JAVNA PREGLEDNICA KORISTNA IN FONDAMENTALNA

V svetu gradbeništva se trendi povečujejo v smeri povečanja toplotnih zahtev in doseganja nizkih vrednosti toplotne prehodnosti U, kar zmanjšuje debelino izolacije. Kaj to pomeni za izbiro podkonstrukcije in uporabnega prostora v stavbi? Za več informacij kliknite spodaj.

Tehnično svetovanje v fazi načrtovanja

Zahtevek za ponudbo

Zahtevek za ponudbo

Naša visoko usposobljena projektantska ekipa bo upoštevala vse vaše posebne projektne zahteve glede postavitve plošč, statike in U-vrednosti ter pripravila stroškovno optimalen predlog sistema.

Zahtevek za ponudbo
Certificirane rešitve protipožarnih zapor

Certificirane rešitve protipožarnih zapor

Naš celoten sistem podokvirja za deževno fasado je bil temeljito preizkušen in skladen z NFPA 285, kar ustreza najvišjim standardom specifikacij. Naš fasadni sistem je nameščen po vsem svetu in je skladen s standardi, ki jih določa britanski standard 8414.

Energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost

Stavbni sektor je odgovoren za približno 40 % porabe energije. K temu prispeva dejstvo, da je približno 75 % stavb toplotno neučinkovitih, kar je priložnost za izboljšanje energetske učinkovitosti z uporabo fasadnih rešitev. Fasada stavbe je največji sestavni del, saj predstavlja vmesnik med notranjostjo in zunanjostjo. Fasade določajo energetsko učinkovitost stavbe. Pri prezračevanih fasadah so kovinske podkonstrukcije lahko odgovorne za do 50 % toplotnih izgub. Zaradi tega je toplotno optimiziran stavbni ovoj še toliko pomembnejši.

BIM: Building Information Modelling

BIM: informacijsko modeliranje stavb

Explore the Hilti BIM/CAD library to insert Hilti solutions into your 3D models with a few simple clicks.

Dostop do knjižnice Hilti BIM/CAD

INSTALACIJA

OD PROJEKTIRANJA DO FAZE VGRADNJE NA GRADBIŠČU.
OD PROJEKTIRANJA DO FAZE VGRADNJE NA GRADBIŠČU.

OD PROJEKTIRANJA DO FAZE VGRADNJE NA GRADBIŠČU.

Naši strokovnjaki vam lahko zagotovijo celovito svetovanje, od začetnih faz projekta do namestitve na kraju samem, zahvaljujoč našim tehnikom, ki delajo tako na kraju samem kot na terenu.

V prvem koraku je zato pomembno, da določite vrsto podkonstrukcije in pritrditve glede na izbrano ploščo in samo stavbo, nato pa sledite navodilom za pravilno in učinkovito vgradnjo prezračevane fasade. Zlasti ta zadnja faza je lahko težavna, če so na fasadi diskontinuitete, na primer prisotnost vogalov ali oken. Več o teh vidikih in vse novosti v svetu prezračevanih fasad izveste s klikom na spodnja polja.

Hiltijeve rešitve in novice iz industrije

Prezračevani fasadni sistemi

Prezračevani fasadni sistemi

Hiltijeve podkonstrukcije za prezračevane fasade pokrivajo številne aplikacije in so idealne za najrazličnejše plošče: od keramičnih oblog do kamnitih, vlaknocementnih in aluminijastih oblog.

Več informacij najdete v posebnem priročniku
Navodila za namestitev

Navodila za namestitev

Vgradnja je ključnega pomena za ustvarjanje varnih in visoko zmogljivih stavb. Upoštevajte naše nasvete za optimalno vgradnjo prezračevanih fasadnih sistemov. Izberite videoposnetek, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Oglejte si videoposnetek namestitve Hiltijeve vertikalne podkonstrukcije za prezračevane fasade Oglejte si videoposnetek namestitve Hiltijeve vertikalne podkonstrukcije za prezračevane fasade
Izvlečni preizkus sider

Preizkusi obremenitve na kraju samem

Kadar obstajajo nestandardni pogoji sidranja, Hiltijeva storitev testiranja nosilnosti projektantom omogoča določitev trdnosti sidra za varen in natančen izračun.

Izvedite več o storitvi testiranja obremenitve na spletnem mestu

Pošljite nam svoj projekt

Kaj potrebujemo od vas

  • Kontrolni seznam: Vsak projekt ima individualne zahteve. Z izpolnitvijo kontrolnega seznama bo naša ekipa lahko analizirala vaš projekt in ga podrobno izračunala v skladu z vašimi željami. 
  • Pregled načrtov: Podkonstrukcija mora biti prilagojena lastnostim obložnega materiala. Na podlagi vaših načrtov v programu AutoCAD® lahko ustrezno prilagodimo izračune. 
  • Ustrezni dokumenti: Da vam lahko ponudimo najboljšo možno rešitev, potrebujemo vse ustrezne dokumente za vaš projekt. Ti med drugim vključujejo navpične prereze. 
  • Pravna odobritev: Hilti vam lahko pomaga pri zagotavljanju, da so sestavni deli vašega sistema prezračevane fasade pravno skladni z nacionalnimi ali evropskimi predpisi. 

Pošljite svoj projekt zdaj Izpolnite kontrolni seznam Pošljite izpolnjen kontrolni seznam in nadaljnje podatke Eden od naših strokovnjakov za ovoj stavb vas bo nato kontaktiral.