POTRESNO VARNE REŠITVE

Sistemi in rešitve za potresno varno gradnjo

Uporaba v konstrukcijske namene


Konstrukcijski spoji so temeljnega pomena za zagotovitev ustreznega in predvidljivega odziva konstrukcije v primeru potresa, zato jih je treba v fazi načrtovanja natančno opredeliti. Jasni in dobro premišljeni podatki so najboljši način za zagotovitev, da izdelek na sliki ustreza tistemu, ki se ga dejansko uporabi na gradbišču.
 

Uporaba v nekonstrukcijske namene


Vpliv na stroške popotresne obnove nekonstrukcijskih elementov in opreme je lahko večji kot pri konstrukcijskih elementih, zlasti pri nestanovanjskih stavbah. Sidra in montažne sisteme se običajno uporablja za pritrjevanje nekonstrukcijskih elementov. Prava izbira in ustrezne velikosti teh elementov torej bistveno prispevajo k zmanjševanju poškodb stanovalcev in gmotne škode. Ker so požari pogosta posledica potresov, je priporočljivo tudi pri izbiri požarnih sistemov upoštevati njihovo sposobnost upiranja premikom, ki jih povzročajo potresi.

Stroški popotresne obnove


Vir: Taghavi S. e Miranda E.: “Seismic Performance and Loss Assessment of Nonstructural Building Components”
Proceedings of the 7th National Conference on Earthquake Engineering, Boston, 2002.

Tehnične informacije

080 25 22

01 563 71 11

info@hilti.si

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo smo na vašo napravo namestili piškotke. Nastavitve piškotkov lahko spremenite kadarkoli. V nasprotnem primeru sklepamo, da se s temi nastavitvami strinjate.