Naše proizvodne lokacije

Kjer proizvajamo Hilti stroje, potrošni material in tehnologijo

SCHAAN, LIHTENŠTAJN

Hilti plant Schaan Liechtenstein

Naš proizvodni obrat v Schaanu je specializiran za kovinska sidra, elemente za direktno pritrjevanje kot so žeblji in bati ter diamantne segmente za vrtalne kronein žagine liste.

Obrat je bil zgrajen leta 1941 in je bil naša prva Hilti proizvodna tovarna. V preteklih leti se je razširila in modernizirala.

Ob odprtju so se tu proizvajali elementi za direktno pritrjevanje, kasneje pa so se proizvodni liniji dodali tudi drugi izdelki.

Obrat stoji blizu Hilti centra za raziskave in razvoj, tako da se je naš obrat v Schaanu osredotočil na razvoj in proizvodnjo inovativnih izdelkov preden so razpoložljivi našim proizvodnim obratom po svetu.

Obrat v Schaanu ima 360 zaposlenih, od tega okrog 80 vajencev.

Gre za enega največjih centrov za poklicno usposabljanje v Porenju. Leta 2013 je obrat prejel nagrado Swiss Lean Award za doseganje vrhunskih rezultatov v vitkem upravljanju.

THÜRINGEN, AVSTRIJA

Hilti plant Thüringen Austria

Naš obrat v Thüringenu v Avstriji je specializiran za strojno tehnologijo, montažo komponent in končno sestavljanje našega orodja za vrtanje in rušenje, diamantne stroje za vrtanje inžaganje ter stroje za direktno pritrjevanje.

Z ekipami določenimi za razvoj proizvodne tehnologije, strojnega inženiringa ter gradnje in izdelave prototipov orodja, obrat 4 bistveno prispeva k inovaciji in pospeševanju uvajanja novih izdelkov.

Obrat je bil ustanovljen leta 1970 in se ves čas vztrajno širi.

Najnovejše širitve so iz leta 2009, ko je bila postavljena nova proizvodna hala in 2010, ko smo v Thüringen iz obrata v Maurenu v Lihtenštajnu preselili proizvodnjo za končno sestavljanje.

V Thüringenu je 400 zaposlenih, vključno s 70 vajenci, zato je obrat eden največjih centrov za poklicno usposabljanje v regiji. Leta 2009 je bil razglašen za najboljšo operacijo za poklicno usposabljanje v Avstriji.

KAUFERING, NEMČIJA

Hilti plant Kaufering Germany

Naš obrat v Kauferingu, v Nemčiji (Hilti GmbH Industriegesellschaft für Befestigungstechnik) proizvaja motorje, svedre najvišje kakovosti, sidrneprofile, vezna sidra in protipožarne izdelke.

Obrat v Kauferingu razvija in izvaja sodobne proizvodne koncepte, tehnologije in postopke, ki se potem širijo po naših proizvodnih obratih povsod po svetu. V Kauferingu se tudi proizvajajo inovativni izdelki v sodelovanju z oddelkom za marketing in razvoj.

Obrat uspešno obratuje v skladu z načeli vitke proizvodnje in je že večkrat prejel nagrado za proizvodno odličnost.

Obrat ima sistem za strukturirano upravljanje energije za odgovorno uporabo energije in virov ter je pridobil certifikat ISO 50001.

Proizvodna zgradba se nahaja v bližini Münchna in obratuje od leta 1971.

Ima 500 zaposlenih vključno z okoli 65 vajenci.

STRASS, NEMČIJA

Hilti plant Strass Germany

Obrat v Strassu (Hilti Kunststofftechnik GmbH) je naš glavni obrat za tehnologijo plastike.

Proizvaja elemente za pritrjevanje kot so plastična sidra in plastične komponente za naše Hilti izdelke.

Obrat smo leta 1975 kupili od Fürstlich Hohenzollersche Hüttenverwaltung. Večkrat smo ga širili, nazadnje leta 2010.

Obrat je center odličnosti in se osredotoča na izdelek in proizvodno tehnologijo kot tudi na vprašanja vezana na material.

Ima 215 zaposlenih, vključno s 15 vajenci.

KECSKEMÉT, MADŽARSKA

Hilti plant Kecskemét Hungary

V Hilti obratu v Kecskemétu na Madžarskem se proizvajajo dleta, posebni in dolgi svedri, svedri za vrtanje kamenja, votli svedri, listi za žage, listi za stenske žage in diamantne krone.

Družba je bila ustanovljena leta 1989, njeno proizvodno zmogljivost pa se je redno širilo. Od leta 2004 se poleg proizvodnje izvaja tudi raziskovalna dejavnost, ki je v stalnem porastu. Od leta 2013 je se v obratu izvaja NQA program za proizvodnjo HDA izdelkov.

Prva proizvodna hala je bila zgrajena leta 1994, leta 2010 pa je bil močno razširjen. Leta 2012 je bilo proizvodno območje razširjeno na približno 12.000 kvadratnih metrov.

Obrat v Kecskemétu je vzpostavil tesne vezi s številnimi madžarskimi univerzami in tehničnimi šolami.

Obrat zaposluje približno 250 ljudi.

MATAMOROS, MEHIKA

Hilti plant Matamoros Mexico

Naš obrat v Matamorosu, v Mehiki proizvaja kovinske gradbene pritrdilne elemente za naše tržne organizacije na zahodni polobli.

Vključuje najsodobnejše proizvodne tehnologije, vključno z oblikovanjem, štancanjem in mehansko obdelavo kovin ter nanašanje elektro galvanskih prevlek in avtomatizirano montažo.

Proizvodnja je bila v Matamorosu zagnana leta 2009 in je najnovejši obrat v naši mreži. Znatno je povečal zmogljivosti oskrbe za stranke na zahodni polobli.

Obrat zaposluje približno 170 ljudi.

ZHANJIANG, KITAJSKA

Hilti plant Zhanjiang China

Naš obrat v Zhanjiangu, na Kitajskem je bil ustanovljen leta 1995 in se je od takrat stalno širil. Najnovejša širitev je iz leta 2005, ko smo območje obrata podvojili na 55.000 kvadratnih metrov.

Obrat je specializiran za proizvodnjo in dodelavo kovinske opreme ter kemična sidra.

To vključuje dodelavo, prevleko in montažo kovinskih sider ter izdelavo žebljev in osnovnih epoksidov.

Obrat zaposluje približno 330 ljudi.

ŠANGHAJ, KITAJSKA

Hilti plant Shanghai China

Proizvodni obrat v Šanghaju je začel delovati leta 2004 in je specializiran za proizvodnjo lahkega električnega orodja, vključno z električnimi in baterijskimi elektro-pnevmatičnimi vrtalnimi kladivi, električnimi in baterijskimi vijačniki, baterijskimi žagami, kotnimi brusilnikii in drugim.

Zaposluje okrog 470 ljudi, ki razvijajo, sestavljajo in testirajo orodje pred pošiljanjem po celem svetu.

Obrat se nahaja v industrijskem parku Xinzhuang, na območju 14,500 kvadratnih metrov.

EUROFOX, AVSTRIJA

Hilti plant Eurofox Lanzenkirchen Austria

Eurofox se nahaja v kraju Lanzenkirchen v Avstriji in je bil ustanovljen leta 1993.

Skupina Hilti je družbo kupila julija 2011 in jo razširila leta 2015. Danes Eurofox proizvaja inovativni niz podstrukturnih sistemov za prezračevane fasade in zaščite proti dežju, hkrati pa je Hiltijev kompetenčni center za cevne objemkein težke modularne montažne sisteme.

Fasade, narejene v Eurofoxu, so bile uporabljene v številnih velikih gradbenih projektih kot npr. Gazprom Arena v Sankt Petersburgu, stolpnici »The Croniche« v Londonu ali 264 m visoki palači zmage v Moskvi.

Sistemi prezračevanih fasad narejeni v Eurofoxu so znani po visoki kakovosti, dolgi življenjski dobi, visoki nosilni zmogljivosti in energetski učinkovitosti. Vključevanje fleksibilnih in fiksnih točk v Eurofox profilihzmanjšuje raznolikost komponent in je zasnovano za lažje načrtovanje in montažo materiala.

LOS ANGELES, ZDA

Hilti plant Los Angeles USA

Naš obrat v Los Angelesu, Hilti US Manufacturing, Inc., proizvaja zmogljivejše diamantne stroje.

Ustanovljen je bil leta 1983 in podjetjem, specializiranim za delo z diamantnimi stroji, zagotavlja vrtalne kronein liste za žage.

Podjetje smo kupili leta 2009 in ga iz Diamond B preimenovali v Hilti US Manufacturing, Inc.

S tem obratom smo lahko okrepili svojo vlogo svetovnega ponudnika strojevin opreme za strokovnjake za vrtanje in žaganje betona.

Izkušeno prodajno osebje nam je tudi pomagalo pri prodoru v sektor zmogljivih diamantnih strojevv Severni Ameriki.

Poleg standardnih izdelkov tovarna ponuja tudi prilagojene izdelke v skladu s specifikacijami kupca. Za specifikacijo, proizvodnjo in pošiljanje teh izdelkov je običajo potreben en delovni dan.

HILTI MANUFACTURING INDIA PRIVATE LIMITED, INDIA

Hilti plant Navsari India

Hilti Manufacturing India Private Limited proizvaja rezalne plošče, široka rezila, brusne diske, diamantne krone za globalni trg in trg izvajalcev diamantnih storitev.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1971 kot Bhukhanvala Diamond Systems Private Ltd. In 2008. Skupina Hilti je kupila 80 odstotkov podjetja in 2010 še preostali manjšinjski delež ustanovne družine.

Leta 2010 se je podjetje preimenovalo v Hilti Manufacturing India Private Limited. Štiri enote HMIPL v Navsariju, v Gujaratu, zaposlujejo več kot 500 člani skupine in imajo notranje raziskovalne, razvojne in testne ekipe ter stavbe.

HMIPL je nosilec certifikatov ISO 9001:2015 in ISO 14001:2015 in je specializirano za mešanje in stiskanje prahu, prosto sintranje ter lasersko in CD varjenje. Enota je tudi član Organizacije za varnost jedkih snovi (Organisation for Safety of Abrasives - oSa), edina iz Indije.