IMPULZNI VIJAČNIK SID 4-A22

Idealen za serijsko vijačenje in še mnogo več

Več o izdelku

SID 4-A22


SID 4-A22

Zahtevajte praktični prikaz izdelka

080 25 22

01 563 71 11

info@hilti.si
Ko strokovnjaki poskusijo impulzni vijačnik, postane ta njihovo najbolj uporabljeno orodje in klasični baterijski vijačnik uporabljajo le še za vrtanje.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED IMPULZNIM IN KLASIČNIM BATERIJSKIM VIJAČNIKOM?

Predstavljajte si, da ste zategnili vijake avtomobilskega kolesa s teleskopskim ključem. Sprva ne boste zaznali nikakršnega upora, zato ga boste obračali vse hitreje do njegove fizikalne meje. Ob prvem zatikanju boste instinktivno brcnili ključ. Udarec mu boste zadali pravokotno na os vrtenja, tangencialno.
Na načelu, ki smo ga pravkar opisali, deluje tudi impulzni vijačnik, medtem ko vrtalnik deluje po načelu vrtanja. Sprva, ko ni upora, hitrost vrtenja narašča počasi, dokler ne doseže mejne vrednosti, ki je nižja, kot pri impulznem vijačniku. Ko se začuti upor, se stroj ustavi. Če želite, na primer, pritrditi manjše vijake, zlasti serijsko, je impulzni vijačnik, zaradi hitrosti vrtenja in sposobnosti hitrega doseganja konične vrednosti, učinkovitejši od klasičnega baterijskega vijačnika.

Vijačenje v les s SID 4-A22 Vijačenje v les s SID 4-A22
Vijačenje vodila s SID 4-A22 Vijačenje vodila s SID 4-A22

KAKO IZBRATI PRAVI IMPULZNI VIJAČNIK


Pri izbiri impulznega vijačnika je treba upoštevati dva elementa:
  • prvi se nanaša na odziv stikala, to je sposobnost orodja za hitro povečanje števila vrtljajev v minuti, tako da je mogoče večje število vijačenj;
  • drugi je torque release, to je navor, pri katerem se začnejo prvi tangencialni udarci. Ta element je treba upoštevati, saj pričneta od tega trenutka dalje hitrost vrtenja in posledično zmogljivost vijačenja upadati. Če bi radi privili vijake velikih premerov, je impulzni vijačnik pravo orodje za vas, saj je zahvaljujoč tangencialnemu udarcu navor večji kot pri klasičnemu baterijskem vijačniku.
Poleg zmogljivosti SID 4-A22, je treba poudariti tudi ergonomično obliko impulznega vijačnika v primerjavi s klasičnim baterijskim vijačnikom: impulzni vijačnik je namreč lažji in kompaktnejši. Ti lastnosti sta ključnega pomena pri celodnevnem delu s tem orodjem, zlasti v ozkih prostorih.
V nasprotju s klasičnim baterijskim vijačnikom, pri uporabi impulznega vijačnika SID 4-A22, zahvaljujoč mehanizmu s tangencialnim udarcem, ni učinkov navora na uporabnika. Uporabnik lahko torej povsem varno drži orodje v eni roki brez potrebe po dvoročnem prijemu (v nasprotju s klasičnim baterijskim vijačnikom, kjer je dvoročni prijem obvezen, če orodje dosega več kot 50 Nm navora).


VIJAČNIK, PRIMEREN ZA STROKOVNJAKE VSEH PODROČIJ


Udarni vijačnik se uporablja v vseh poklicih.
  • Električar pritrjuje kabelska korita z vijaki za beton (tipa HUS), vgrajuje kanale ali privija svetila v industrijskih objektih.
  • Vodovodar uporablja impulzni vijačnik zlasti za vstavljanje samoreznih vijakov v prezračevalne vode, ki jih lahko podpirajo podporni sistemi, pritrjeni z vijaki za beton HUS.
  • Zidar ga uporablja za montažo konstrukcij na vodila s spojnimi vijaki ali pa za privijanje lesenih distančnikov med gradbene plošče.
  • Za monterja je nujno orodje pri vijačenju stavbnega pohištva.
  • Impulzni vijačnik sicer ni primeren za polaganje oblog, vendar ga obrtniki, ki se ukvarjajo z obdelavo kovin, uporabljajo za montažo verand, obložnih kotnih profilov ali izolacijskih elementov, pa tudi za vstavljanje tirnih vijakov.

SID 4-A22

Solicitați o demonstrație

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo smo na vašo napravo namestili piškotke. Nastavitve piškotkov lahko spremenite kadarkoli. V nasprotnem primeru sklepamo, da se s temi nastavitvami strinjate.